Pozvání na velvyslanectví Spolkové republiky Německo

19. 6. 2016 | Mgr. Olga Beulakkerová

sspbed0mty_____srn

Na pozvání velvyslanectví Spolkové republiky Německo se 23. června 2016 zúčastní třída C1B dne otevřených dveří německé ambasády v Praze.

….a co nás tedy čeká?

V 9:15 otevře ambasádu velvyslanec  v České republice pan Arndt Freiherr Freytag von Loringhoven a posléze vystoupí hudební skupina  německé školy v Praze. 

Do 9:45 budeme mít čas přihlásit se do prvního kola workshopu s pražskou pobočkou německé veřejnoprávní televize ARD. Budeme si moci vyzkoušet natočit vlastní reportáž. Dílna začíná ve videosálu, do kterého nás přivedou Wegweiser (směrovky)

V 9:45 začne v konferenčním sále interaktivní prezentace spolku Do Německa na zkušenou. Slečny koordinátorky nám prozradí, kde všudy se skrývají možnosti výměnných pobytů v Německu a jak se na ně dostat.

Od 10:00 budeme mít možnost vyzpovídat živé knihy. Kdo ještě v živé knihovně nikdy nebyl, měl by ji určitě vyzkoušet! V zahradě ambasády najdeme klidný koutek, kde budeme moci vyzpovídat lidi/knihy, kteří jsou aktivní v česko-německých vztazích, organizují různé akce anebo dokonce pracují na velvyslanectví. Se vším nám pomůže i tým knihovníků.

Pohltila Vás horečka fotbalového Eura? Celkem třikrát si budete moci zahrát na minihřišti proti juniorům pražské Sparty. Můžete si rozhodnout, zda si tým namícháte, nebo to risknete.  Minizápasy se konají v 10, 11 a 12 hodin

V 10:15 nastoupí na pódium student Tomáš Havel z Českých Budějovic a zahraje si s Vámi malý kytarový kvíz.

KVÍZ! Od rána si budete moci u stánku Německé školy v Praze vyzvednout lístek s kvízem! V 10:30 proběhne v Kupolovém sále finálové slosování a rozstřel o ceny. O hezké ceny.  Nestihli jste první kolo? Nevadí. Druhé kolo se rozbíhá hned po skončení toho prvního a jeho finálová runda se koná také nahoře v Kupolovém sále od 11:40.

V půl jedenácté se můžete přesunout do konferenčního sálu. Česko-německá organizace TANDEM pro Vás připravila jazykovou animaci s názvem „Němčina nekouše!“ Pokud přeci jen ano, můžete se nechat zdarma ošetřit. Například u stánku Goethe Institutu, kde bude dopoledne probíhat workshop pro zapálené diskutéry od tvůrců “Jugend debattiert” anebo v rychlokursu flirtování v němčině tamtéž. Přesné časy se dozvíte na stánku Goethe Institutu v zahradě.

Přesně v 11 budete mít možnost vyzpovídat pana velvyslance! Klidně si otázky promyslete dopředu (ale radši si je už předem nepište na lísteček)

Od půl dvanácté proběhne další kolo reportážní dílny pražského studia ARD. Přijďte radši o trochu dřív, ať se na Vás dostane řada.

Ve stejný čas proběhne v konferenční místnosti soutěž tří škol ve vizuální prezentaci Pecha Kucha. Že nevíte, co je „pečakuča“? Jedná se o rychlou obrazovou prezentaci k tématu (u nás si školy vyberou z různé škály česko-německých témat). Připraví si dvacet fotografií/obrazů, na každý z nich mají 20 sekund. Tak se během krátké doby dozvíte hodně věcí a ještě Vás to baví!

V pravé poledne se Kupolovým sálem rozezní klavír a violoncello. Zahrají  studentky Německé školy v Praze. Jedna z nich dokonce vyhrála soutěž Jugend musiziert.

Ve čtvrt na jednu, tedy po vyhlášení vítězů „pečikuči“ se ještě stihnete podívat na vítězné krátké animáky pro kampaň Šprechtíme, které připravili studenti prvních dvou ročníků FAMU. Rozhodně se vyplatí na ně zůstat!

Pokud budete mít hlad nebo chuť, můžete si koupit občerstvení u některého ze tří stánků. Výběr bude opravdu pestrý – přijede k nám firma Ethnocatering, která se specializuje na jídlo ze všech koutů světa, pražská veg kavárna Moment a chybět nebude ani klasický Imbiss.

Kalorií se zbavíte buďto procházkou v zahradě ambasády nebo si můžete zahrát fotbal a zakopat si na bránu.

 

Odjezd ve čtvrtek 23. 6. 2016 v 7.30 hod (sraz) z autobusového nádraží

Návrat v odpoledních hodinách opět autobusem do Rakovníka. Čas odjezdu budeme řešit operativně.

Pedagogický doprovod: Olga Beulakkerová a Kamil Březina