Environmentální kurz Sedmihorky

27. 9. 2024 | Mgr. Romana Parkmanová

db6du13b2o_____sedmih

V druhé polovině září se vypravila třída O4 na environmentální kurz do Sedmihorek u Turnova. Během kurzu měli studenti možnost poznat přírodní a kulturní bohatství Českého ráje, seznámit se s příležitostmi, které tato oblast nabízí, ale také s riziky, které hrozí především ze strany člověka.

Studenti se prostřednictvím programů SEV Český ráj dozvěděli spoustu informací o rostlinných i živočišných druzích v této oblasti, absolvovali noční vycházku do lesa za rozhoukáním sov a mimo jiné zjišťovali kvalitu vody místních pramenů. Provedli jak chemický rozbor, tak biologický rozbor odebraných vzorků vody.

Nedílnou zastávkou enviromentálního kurzu bylo Arboretum Bukovina, kde se studenti seznámili se vzácnými druhy dřevin a pomocí ekologicky zaměřených her se studentům naskytla příležitost uvědomit si myšlenku udržitelného rozvoje a dopady jejich chování na životní prostředí.

Součástí kurzu byl nespočet vycházek do skalního města po Naučné stezce Hruboskalsko, návštěva hradu Valdštejn, výlet do Muzea Českého ráje a Galerie Granát v Turnově. Volné chvíle zaplnily aktivity k podpoře pozitivního klima ve třídě.