Dva postupy do krajského kola Logické olympiády

25. 10. 2018 | Mgr. Martina Voříšková

24ccbfbcps_____puzzle-1728489_1280

Logické olympiády, soutěže pořádané Mensou ČR, se v naší republice letos zúčastnilo téměř 62 000 žáků a studentů, probojovat se do krajského kola bylo tedy opět mimořádně náročné. Přesto se to dvěma našim studentům podařilo :)

V kategorii C (pro studenty středních škol) dosáhl fantastického výsledku Vilém Gutvald  ze sexty. Jeho celorepublikový kvantil 99.42 říká, že jen asi půl procenta soutěžících v republice bylo ještě lepší. Do padesátky postupujících se probojoval výborným výsledkem (kvantil 95.41) také Martin Benda ze septimy.

V kategorii B (pro žáky ZŠ a nižšího gymnázia) se našim studentům přilepila malinko smůla na paty, protože hned tři z nich navzdory vynikajícímu výsledku skončili těsně za postupující padesátkou. Jsou to Klára Voříšková z kvarty (celorepublikový kvantil 97.16), Jan Chalupa ze sekundy (celorepublikový kvantil 96.76) a Robin Kindl ze sekundy (celorepublikový kvantil 93.04). Nevadí, příště se to určitě podaří :)

Logické olympiády se letos zúčastnil rekordní počet soutěžících nejen v republice, ale také na GZWR a my blahopřejeme všem dvaceti našim studentům od primy až po ty nejstarší. I když třeba nevyhráli nad ostatními, vyhráli nad  svojí pohodlností, leností či strachem z neúspěchu. Potrápili svůj mozek a on jim to v dobrém vrátí :)

Viléma a Martina čeká již 2. listopadu 2018 krajské kolo, které se  tradičně uskuteční na soukromé škole pro mimořádně nadané děti Open Gate v Babicích. Ještě jednou gratulujeme a držíme palce!