Vyhrála lamrovská novoročenka

16. 12. 2020 | Mgr. Dalibor Blažek

uxvawwxsex_____44941646484

Už po sedmé vyhlásila na letošní podzim ředitelka školy výtvarnou soutěž na novoročenku školy. Cílem je zapojit žáky do vizuální prezentace gymnázia, protože vítězný návrh se stává oficiálním „péefkem“ naší školy zveřejněným na webu a rozesílaným partnerům instituce.

Narušené školní pohodlí, které v těchto měsících testuje schopnosti žáků i učitelů, nemělo patrný vliv na počet přihlášených prací. Těch se sešlo více jak sedmdesát, takže bylo z čeho vybírat.

Porota složená z vedení gymnázia a „výtvarkářů“ oceňovala zejména nápaditost a poctivost zpracování. Byla udělena celkem tři čestná uznání. Za chytlavý nápad s pohyblivou vodní hladinou jej získal Adam Bretšnajder (O4). Za nápad podpořený poctivou kresbou pak získaly čestné uznání ještě Nelly Němcová (O2) a Veronika Vicjanová (O5).

Na třetím místě se pak umístila práce Nikoly Kuklové (C2A) trefně komentující naší současnou izolovanost. Půvabně lyrické a naději vzbuzující kresbě Marie Matáskové (O4) přisoudila porota druhé místo. Vítězem letošního ročníku se stal návrh Violy Jirátkové (C1A), který pod zdánlivou rozverností a nespoutaně výraznou barevností připomínající práce nestora českého výtvarného umění Aleše Lamra skrývá emocionálně čisté a většině pochopitelné sdělení.

Diplomy a ceny budou autorům předány po Novém roce podle aktuálních možností.

Viola Jirátková C1A - 1. místo

Marie Matásková O4 - 2. místo
Nikola Kuklová C2A - 3. místo

Veronika Vicjanová O5 - Čestné uznání

Nelly Němcová O2 - Čestné uznání