Novinky ze světa ISIC

26. 6. 2023 | Bc. Dagmar Siváková

4omvai1rwp_____ISIC

Přinášíme vám informace o novinkách a změnách, které nás čekají v nadcházejícím školním roce.

Hlavní novinkou je dlouho očekávaná změna, která přinese zásadní zjednodušení školám i studentům! V souvislosti s postupující digitalizací průkazu jsme konečně připraveni se při prodlužování platnosti průkazů obejít bez vylepování papírových revalidačních známek. Tento způsob prodlužování nám sloužil opravdu dlouho, ale už je čas přejít na modernější variantu.

Prodlužování platnosti průkazů se od 1. 7. nově bude řešit pouze objednávkou v našem systému, přičemž držiteli se po schválení okamžitě nová platnost projeví v digitální verzi průkazu (nejlépe v naší mobilní aplikaci Alive App). Není potřeba nic posílat, přejímat, skladovat a vylepovat. Ale nebojte se – víme, že každá změna musí být postupná a nenásilná. Proto stále bude možné si v případě potřeby papírové známky objednat a vybraným zájemcům vylepit. Rozhodně to už však není povinné.

Jak na to?

V případě, že budete potřebovat zaslat známky i fyzicky, najdete v posledním kroku objednávky nově pole, kde bude třeba uvést počet revalidačních známek, které vám máme doručit. Pokud pole necháte prázdné, fyzicky žádné známky doručeny nebudou. Je tedy čistě na vás, zda zvolíte prodlužování průkazů pouze digitální cestou, nebo budete i nadále objednávat fyzické známky.

Pro jistotu podotýkáme, že digitální verze průkazů jsou plně akceptovány všemi poskytovateli slev a benefitů, včetně poskytovatelů a organizátorů veřejné dopravy.

V blízké budoucnosti se stane digitální varianta průkazů tou primární: na podzim letošního roku spustíme také nové digitální ověřování platnosti u většiny benefitních poskytovatelů, což dle našeho předpokladu zásadním způsobem zvýší využití mobilní aplikace a upozadí plastové karty.

Přesto se ani v budoucnu nechystáme zrušit plastové karty. Ty budou pro zájemce stále plně dostupné, především kvůli čipovému využití ve školách.