Finále Astronomické olympiády GH: Vilém Gutvald úspěšným řešitelem!

29. 5. 2014 | Mgr. Martina Voříšková

qgul50uk6q_____4j5hctnyno-vildaastro

Nedávno jsme vás informovali o účasti Jany Vydrové v celostátním finále Astronomické olympiády v kategorii CD. Jana však nebyla jediná, která hájila naše barvy na celostátní úrovni této soutěže. Druhým naším zástupcem byl Vilém Gutvald (O1) v kategorii GH určené žákům šestých a sedmých tříd ZŠ a odpovídajících tříd osmiletého gymnázia. Celostátní kolo se v této kategorii konalo ve dnech  22. a 23. května v Brně. Probojovalo se do něj 25 nejlepších mladých astronomů z více jak 4000 soutěžících z celé republiky.

Kromě samotné soutěže, která probíhala na Hvězdárně a planetáriu Brno, byl pro všechny účastníky připraven velice zajímavý program: prohlídka historické části města včetně návštěvy několika památek, společná slavnostní večeře, promítání filmů s astronomickou tematikou či zajímavé přednášky pro doprovod finalistů.

Vilém obsadil v celostátním finále 15. místo a jeho bodový zisk ho zařadil mezi úspěšné řešitele ústředního kola. Velice si tohoto umístění vážíme, o to více, že náš soutěžící navštěvuje teprve primu a většina jeho soupeřů byla o rok starší.

Děkujeme Vilémovi za reprezentaci našeho gymnázia na celostátní úrovni, blahopřejeme mu k dosaženému výsledku a přejeme mu hodně úspěchů v roce příštím, kdy bude startovat ve stejné kategorii, ovšem o rok moudřejší ;)

FOTO: Vilém Gutvald ve finále Astronomické olympiády (Zdroj: https://www.facebook.com/hvezdarna.brno)