Logická olympáda: Hurá na Pražský hrad!

11. 11. 2014 | Mgr. Martina Voříšková

emnydg1vca_____AI2

Logická olympiáda, soutěž pořádaná Mensou České republiky, je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o soutěž znalostní, ale o soutěž rozvíjející především schopnost logického uvažování. Je založená na úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup.

V kategorii B, v níž soutěží žáci druhého stupně základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií, se nominačního kola ve Středočeském kraji letos zúčastnilo více jak 2000 soutěžících, v kategorii C, určené starším studentům, se utkalo přes pět stovek soutěžících.

Pouze padesátka těch nejlepších v každé kategorii se z nominačního kola probojovala do krajského semifinále, které se konalo 7. listopadu  2014 v Open Gate School v Babicích.

To se podařilo hned třem studentům našeho gymnázia: V kategorii C Petru Doležalovi z oktávy, v kategorii B Vilému Gutvaldovi  a Janu Doležalovi (… mimochodem, shoda příjmení je prý čistě náhodná ;-) ). Vilém chodí do sekundy a Honza dokonce teprve do primy, jejich soupeři tedy byli často o několik let starší!

Všichni tři si v krajském kole vedli velice zdatně a umístili se v přední části výsledkové listiny. Největšího úspěchu dosáhl Vilém Gutvald, který skončil na skvělém 5. místě a probojoval se tak do celostátního finále, které se uskuteční 1. prosince 2014 na Pražském hradě!

Studentům blahopřejeme a Vilémovi samozřejmě přejeme mnoho úspěchů ve finále!