Máme novoročenku

16. 12. 2014 | Mgr. Dalibor Blažek

hdppnhfnsc_____pf1

Letošní novoročenka školy vzešla z výtvarné soutěže, kterou v říjnu vyhlásila pro naše studenty paní ředitelka. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 26 návrhů (některé jsou vystaveny na nástěnce u ateliéru). Ono jich vlastně přišlo víc, ale velká část byla doručena až po uzávěrce, proto jsme je nemohli do hodnocení zařadit.

Vybrat vítěze byl pro naši čtyřčlennou porotu (PhDr. Z. Voráčková, PhDr. J. Košuličová, Mgr. L. Hejdová a Mgr. D. Blažek) opravdu nelehký úkol. Z živé diskuze nakonec vzešli čtyři vítězové.

Třetí místo za barevnou novoročenku s tradičním vánočním motivem patří Mileně Blažkové (O2). Anna Chyská (O6) kreslila na své „péefce“ světlem, a za to jsme ji udělili druhé místo.

A první místo má… Nemohli jsme se rozhodnout. Na jedné straně bylo přání Evy Hůlové (O6) se skvělou fotografií profesionálních parametrů s odrazem vánočního stromku ve skleničce vína a na druhé novoročenka s efektní fotografií protisvětla v korunách stromů s úžasně barevnými odlesky v objektivu od Terezy Jaškové (C2A). Nakonec jsme udělili první místo oběma s tím, že po úpravách se jako oficiální novoročenka použije Terezina práce.

Vítězům gratulujeme! Jejich oficiální ocenění proběhne ve čtvrtek na začátku Sami sobě.