International Masterclasses: Okna ke špičkové fyzice se otevřou na GZW!

6. 3. 2015 | PaedDr. Jitka Knorová

8rwcnaijzs_____ewd6zcucyy-img-1082

International  Masterclasses  2015,  11.  ročník  

Sáhněte  si  na  částice!  

Popularizační akce pro středoškolské studenty International Masterclasses 2015 je pořádána mnoha akademickými institucemi po celém světě pod vedením Evropské laboratoře částicové fyziky CERN v Ženevě. Na této akci si studenti doslova sáhnou na částice: po úvodních přednáškách o světě elementárních částic a sil dostanou studenti skutečně naměřená data z největšího urychlovače LHC a jejich úkolem bude najít neznámé částice (možná i Higgsův boson).

Akce se uskuteční na několika místech ČR. Po dohodě s vedením gymnázia v Rakovníku budou mít možnost zapojit se i středočeští studenti do akce, která se uskuteční 17. 3. od 10 do 17 hodin na gymnáziu Zikmunda Wintra v Rakovníku. Akci povedou pracovníci Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy Doc. RNDr. Zdeněk Doležal, Dr. a RNDr. Peter Kodyš, CSc..

Akce se v ten den koná současně na pěti místech Evropy. V závěrečné videokonferenci se propojí všechny týmy a budou mít možnost porovnat vzájemně své výsledky a vyměnit si zkušenosti z této činnosti.

Na akci jsou vítáni i zájemci z jiných středních škol. V případě zájmu nás prosím kontaktujte na níže uvedené adrese.

Doc. RNDr. Zdeněk Doležal, Dr.
Zdenek.Dolezal@mff.cuni.cz

Další informace lze najít na
http://www-ucjf.troja.mff.cuni.cz/new/?page_id=2160&lang=CZ


a nebo na centrálních stránkách akce
www.physicsmasterclasses.org