Einladung zur Fonduestunde

18. 3. 2015 | Mgr. Olga Beulakkerová

z0m52d7big_____ueld06et5p-dsc-0193_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

- Emmentaler Käse
- Rösti
- Rüeblitorte
- Fribourger Alphüttensuppe
- Schokoladenfondue

Toto vše patří ke kulinářské tradici švýcarské kuchyně. A o tom jsme si povídali při další společné hodině němčiny v sekundě, neboť učení se cizímu jazyku nejsou jen slovíčka, ale i reálie, tradice zemí, v nichž se daným jazykem hovoří a také proto, že cizí jazyk se dá učit všemi smysly, tedy i chutí.

Co se vám vybaví, když se řekne FONDUE?

- křupavé bílé pečivo namáčené v teplém rozpuštěném sýru

….to je ale pouze jedna z variant fondue. Dá se připravit fondue zeleninové, masové, rybí, ale i sladké čokoládové.

Všechny varianty však spojuje jedno: na stůl se podávají syrové ingredience a strávníci si fondue připravují sami. Vzhledem k tomu, že lze takto připravovat jen malé množství pokrmu, může ochutnávání fondue trvat i několik hodin a tím skýtá mnoho času na příjemnou konverzaci s přáteli.

V příjemné atmosféře jsme si němčinu ochutnali a na čokoládovém fondue báječně pochutnali. Fotografie ze společné hodiny němčiny vám řeknou a prozradí mnohem více: