KMD: Malá bilance na závěr divadelní sezóny

19. 3. 2015 | Kristýna Jelínková

e5g63zhe1t_____9yzcs8ntzl-kmd2015

Letošní ročník Klubu mladého diváka se opravdu povedl. Navštívili jsme celkem pět pražských scén, představení byla velmi různorodá, od klasiky po zcela moderní pojetí. Dovolím si říct, že ani jednou jsme neodjížděli zklamáni.

Na první představení zavítal Klub mladého diváka do Divadla v Celetné. Divadelní kritici Othella velmi chválí, především za krásné dobové kostýmy, za herecký výkon Jana Potměšila, který ztvárnil hlavní roli Othella a za herecký výkon Adriana Jastrabana v roli intrikujícího Jaga.

Přívržence muzikálů určitě potěšila návštěva Hudebního divadla Karlín, kde jsme byli na muzikálu Aida - starém krásném příběhu o lásce, který diváka dojme. Ani herci samozřejmě nezklamali. Václav Noid Bárta jako Radames s jeho svaly a krásným chraplavým hlasem okouzlil nejednu dívku. Lucie Bílá v roli Amneris předvedla úžasný pěvecký výkon. Mnohé příjemně překvapila mladá nadějná zpěvačka Kamila Nývltová v roli Aidy.

Amadeus, za kterým jsme přijeli do Divadla na Vinohradech, také sklidil úspěch. Výborné masky, kostýmy i herecké výkony.

Myslím, že největší zážitek si většina členů KMD odvezla z Národního divadla, kde někteří byli poprvé. Návštěva Národního divadla je vždy nádherným a nezapomenutelným zážitkem. O to větším, když jdete na českou klasiku, kterou Naši furianti bezpochyby jsou.

Další z řady představení, které jsme viděli, se jmenovalo Sen čarovné noci (známe také pod názvem Sen noci svatojánské). Divadlo ABC tuto klasiku pojalo moderně. Recenze chválí bravurní výkon Hanuše Bora, který se ujal postavy Puka. Ovšem vše ostatní prý balancuje na hraně kýče.

Růže pro Algernon - představení v Divadle v Celetné, které uzavřelo letošní KMD, mě nadchlo ze všeho nejvíce. Tragikomický příběh dementního muže, který chce být chytrý, je výborně zinscenovaný, vztahy mezi herci na jevišti jsou velmi emotivní a Jan Potměšil vás do příběhu vtáhne, že máte doslova husí kůži. Postavu Charlieho Gordona ztvárnil opravdu brilantně.

Pokud právě přemýšlíte, zda se přihlásit a stát se členem KMD, neváhejte a přihlaste se! Výhoda? Podíváte se do pražských divadel na výborná představení a ještě ke všemu za dobrou cenu.

Kristýna Jelínková, C2B