Studenti vyvětrali šuplíky

3. 4. 2015 | Ivana Janecká

1zb6hdbu1f_____jnjvk4jh5s-dscn0842

Nikdo jistě nepochybuje o tom, že se na naší škole vyskytuje mnoho literárně nadaných studentů, nadějných básníků či prozaiků. Kdo by snad nevěřil, měl možnost se přesvědčit na vlastní uši. Ve středu 25. 3. 2015 proběhla totiž ve školní knihovně na naší škole další ze zajímavých akcí, studenti vyvětrali šuplíky a předvedli svoji vlastní tvorbu.  Moc mě potěšilo, že jsme se tentokrát sešli v hojném počtu – 15 osob zcela obklopilo velký pracovní stůl v naší studovně.

Příspěvků byla opravdu spousta, samotní autoři se však v některých případech nezúčastnili. Buď neměli v době akce čas, nebo nechtěli svá vlastní díla číst před ostatními. Všichni nepřítomní autoři nám však dali svolení, abychom jejich literární počiny přednesli. Ochotně mi se čtením jejich děl pomohly studentky septimy M. Adensamová  a T. L. Duong. Velice jim děkuji.

Nejdříve nám představila svoji tvorbu sekunda. Studenti a studentky M. Jirkovská, V. Jaroš, V. Gutvlad a J.Požár přečetli básně Balada o komárovi, Zimní pohoda, Docela malá pohádka, Příchod jara a Kočičí, všechny z Almanachu, který byl vydán loni.

Pak děvčata přečetla  povídku od  A. Michalcové z C4B. Svou básnickou tvorbu nám osobně představil J. Froněk z C3. Básně Ovace, Lavičkář a Napůl snědená snídaně jsou velice zajímavé, Jarda je moc šikovný. Jednu z jeho básní nám s krásným přednesem přečetla i naše paní ředitelka, které tímto velmi děkuji.

Bez přítomnosti autora  se dále četla povídka bez názvu od K. Bašové z O3 a poté nám budoucí autorka detektivních příběhů N. Hejlová z O3 představila svou Předvánoční vraždu. Povídku poslouchali všichni s napětím, je skutečně velice povedená. Na závěr jsme si poslechli z úst paní ředitelky jednu povídku od P. Hinka z O3 s názvem Boj.

Odpoledne uteklo ve velmi příjemné atmosféře. K té přispěla především milá společnost, trošku pak také káva, čaj a malé občerstvení ;) Děkuji všem za účast a pomoc s průběhem odpoledne, paní ředitelce navíc i za několik tipů na zajímavé akce. Máte – li také nějaký nápad na nevšední program vhodný do naší knihovny, navštivne mne ve studovně, ráda si vás vyslechnu. Máte – li zájem pomáhat v budoucnu s organizací těchto akcí (cca 1x za měsíc na hodinu), stavte se také. Dobrovolníků není nikdy dost! Těším se na setkání s vámi na příští akci (termín ještě upřesním).

I. Janecká, školní knihovna


FOTOGALERIE
Studenti čtou z vlastní tvorby