Exkurze do Berlína očima našich studentek a studentů

29. 9. 2015 | Mgr. Olga Beulakkerová

tmisl4qohu_____k162wbxqr5-dsc-0126_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Vybíráme reakce a postřehy žáků z evaluačních dotazníků.

Byl to skvělý výlet s mnoha zážitky. Nádherná architektura, moc pěkné památky. Líbil se mi pohled na Berlín z televizní věže a Braniborská brána. Parádně jsem si užila i projížďku lodí na Sprévě.
(Anna Chyská)

Moc se mi líbily všechny naplánované aktivity. Všude čisto, neustále někde někdo něco uklízí. Příjemní lidé. Památky i náměstí jsou krásné. Při plavbě lodí jsme viděli kontrast staré a moderní architektury Berlína. Měli jsme také dostatek osobního volna. V hotelu pěkné ubytování, bohatá snídaně a velký výběr jídel. Výlet se mi velmi líbil.
(Kristýna Wittlerová)

Byl to zatím nejlepší zájezd. V hotelu bylo útulno a přátelské prostředí. Všechny prohlídky památek byly zajímavé. 
(Katka Zilcherová)

Paní učitelky vybraly hezký autobus, byl velice komfortní. Počasí nám přálo, měli jsme dostatek času na nakupování, jen kdybychom měli více peněz. Hotel byl dobře vybaven, dokonce součástí pokoje byla i krabička s kapesníčky. Snídaně byla formou švédských stolů a byla vydatná
(Ondra Vejmělek a Nguyen Thu Ha)

Nejvíce se mi líbil den Druhý. Parlament a Braniborská brána, které jsem chtěla vidět, mne nezklamaly. V čokoládovně Ritter Sport jsme si mohli nechat vyrobit  „Meine Schoko-Kreation“ s ingrediencemi dle vlastní chuti a z Berlína  jsme odjížděli každý alespoň s jednou čokoládou. Takové výlety by se mohly pořádat častěji.
(Katka Kozlerová)

Výlet se mi velice líbil, hlavně plavba po Sprévě a architektura dochovaných památek. Překvapil mne KaDeWe, protože nebyl členěn na malé obchůdky, ale je to jedna velká plocha, kde se prodává spousta oblečení.
(Zuzana Guttwaldová)

Se zájezdem jsem byla docela spokojená. Hotel byl super. U některých památek jsme trávili někdy více času, který by se dal využít jinak.
(Anna Adensamová)

Zájezd do Berlína byl velmi zajímavý. Nejvíc mne upoutala výstava Story of Berlin a berlínský protiatomový kryt. Výlet jsem si opravdu užil.
(David Bláha)

Zájezd do Berlína se mi líbil, byla tu příjemná atmosféra, nikdo nás nikam nehonil, měli jsme dostatek volného času. Viděli jsme spoustu památek. Největší zážitek byla projížďka lodí po Sprévě.
(Ester Pátková)

Nejméně se mi zamlouvalo Pergamonské muzeum, kde kromě Ištařiny brány nebylo pro mne nic zajímavého. Ale chválím pana průvodce za výklad v protiatomovém bunkru. Také s ubytováním jsem byla výsostně spokojena. Zájezd byl ale jinak neuvěřitelně pohodový.
(Dagmar Pátková)

Po celou dobu výletu jsme si užívali atmosféru velkoměsta a krásné slunné počasí.
(Aneta Laštovičková)

Zájezd do Berlína se mi velice líbil, byla jsem ráda, že mohu použít německý jazyk ke komunikaci. Na takový výlet bych jela ráda znovu a určitě i na víc než tři dny. 
(Pešková)

Zajímavá pro mne byla zkušenost, kdy jsem byla nucena používat své znalosti němčiny. Výlet do Berlína se moc povedl. Nejzajímavější pro mne byla prohlídka Říšského sněmu a výstava Story of Berlin.
(Nikola Macasová)

Vůbec jsem nečekala, že ve městě samotném se vyskytuje tolik památek. Za ty tři dny jsme je nestihli projít. Je velký rozdíl, když si památky prohlížíte jen na fotkách, protože až na místě si uděláte svůj vlastní obrázek, který si s sebou vezmete domů. Ten můj je určitě kladný. Za nejoblíbenější místo bych asi zvolila budovu bývalého Reichstagu a Postupimské náměstí. V Berlíně se mi líbilo a určitě bych se tam chtěla ještě někdy vrátit.
(Duong Linh)

Třídenní exkurze do Berlína byla neuvěřitelně povedená. Navštívili jsme mnoho zajímavých památek. Asi nejvíce se mi líbila vyhlídka z budovy Daimler Chrysler, kam jsme se někteří vydali nejrychlejším výtahem v Evropě. Jediné, co mi vadilo, byly velmi přehnané kontroly do některých budov, kde jsme museli odevzdat i selfie tyče. Tento výlet se opravdu vydařil. Škoda, že jsme nemohli zůstat déle než tři dny.
(Jiří Zaspal)

První den byla nejzajímavější návštěva televizní věže v centru Berlína. Rozdíly mezi bývalým východním a západním Berlínem jsou docela znatelné a pozorovat je z výšky bylo úžasné.
(Jan Sýkora)

Na zájezdu bych nic neměnil, líbil se mi takový, jaký byl. Dozvěděl jsem se spoustu nového o Berlínu a udělal jsem si o něm lepší představu. I muzeum Story of Berlin  mi pomohlo udělat si obrázek o jeho historii.
(Aleš Zwettler)

Zájezd do Berlína se mi moc líbil a ještě dlouho na něj budu vzpomínat. Moc jsem spokojená s celým programem, průvodcem, učiteli i mojí senzační třídou, se kterou jsem tam trávila většinu času. Nejvíce se mi líbila Braniborská brána a Alexandrovo náměstí. Berlín je krásné město, které mě velice nadchlo a určitě se tam někdy vrátím.
(Silvie Römerová)

Zájezd do Berlína hodnotím velmi kladně. Především jsem byla spokojena s průvodcem, který vše zařídil tak, že jsme nikde nemuseli dlouho čekat. Na všech navštívených místech jsme měli dostatek času na jejich prohlédnutí. Osobního volna na nákupy a jiné bylo také dost, takže si každý přišel na své.
(Eliška Wolfová)

Na zájezdu v Berlíně se mi moc líbilo. Jsem naprosto spokojená se vším. Výběr památek byl zajímavý a měli jsme vždy dostatek času si vše prohlédnout. Výletu nemohu nic vytknout. Teda až na množství peněz, co jsem tam utratila. :D
(Adéla Merhautová)

2015 - Berlín (den 1.)

2015 - Berlín (den 2.)

2015 - Berlín (den 3.)

Ještě více fotografií najdete na našem facebooku