Jestli nás něco dělí, rozhodně to není jazyková bariéra

27. 10. 2015 | Bc. Jan Juříček, Štěpán Klaban (O2)

xb4mlu6aqa_____ouh524vjat-getfileattachment8

Gymnázium Zikmunda Wintra Rakovník opět přivítalo nizozemské studenty z partnerské školy Ashram College!

30. září 2015 zahájila jejich pobyt podvečerní party v tělocvičně školy s občerstvením coby dobrovolným vstupným, po níž si ti starší ještě společně vyrazili za místní zábavou.

Návštěvníci přenocovali v hostitelských rodinách.

Ve čtvrtek ráno představili v aule gymnázia prostřednictvím videoprojekce svoji školu a prošli si tu naši. Zavítali do Muzea TGM a do galerie a poté poobědvali ve školní jídelně, kterou nám mimochodem tiše záviděli, protože doma si o teplých obědech mohou nechat jenom zdát.

Následovalo fotbalové klání mezi Holanďany a Rakovničany. Ti, kteří nehráli, samozřejmě nadšeně fandili. Závěrečný volný program trávili studenti na výletech s hostitelskými rodinami, nebo s nově získanými kamarády po Rakovníku.

Někteří ze studentů a pedagogů si bohužel odvážejí i méně příjemné zážitky, jako například návštěvu na policii (kvůli pozbyté peněžence během předchozího pobytu v Praze) a ošetření zlomené ruky v rakovnické nemocnici, nicméně i nahlédnutí do zákulisí zdejšího života se může stát zajímavou zkušeností.

Při loučení bylo znát, že si to tu všichni náramně užili, a že jestli nás něco dělí, rozhodně to už není jazyková bariéra.

No a po prázdninách hurá do Nizozemska!

Štěpán Klaban, O2

 


FOTOGALERIE

Holandská návštěva


Více fotografií z holandské návštěvy naleznete na našem facebooku