StreTech 2016

11. 6. 2016 | PaedDr. Vladimír Hůla, Eva Hůlová

i8flywc6n4_____1jtw4jrwxn-160608-stretech-08

Ve středu 8. června 2016 se na Fakultě strojní ČVUT konala konference StreTech 2016, jejímž hlavním cílem je, jak samotný zpravodaj ČVUT říká, umožnit setkání a prezentaci prací středoškolských studentů a jejich škol na univerzitní půdě. Letos se konal jubilejní desátý ročník.

Z naší školy se na Fakultu strojní vydali čtyři studenti třetích ročníků, kteří se letos zúčastnili SOČky (Eva Hůlová, Kristýna Jelínková, Matěj Michalička, Jan Voříšek), studenti ze sexty, kteří se zúčastnili Hydrogen Horizon Automotive Challenge (Ota Kšír, Ondra Vejmělek, Martin Holava, Adam Hoffmann, Borek Požár) a doprovod nám dělali profesoři paní Holubová a pan Hůla.

Na StreTech jsme mikrobusem odjížděli, ještě když jiní studenti doma vyspávali. Na fakultě jsme našli svá místa, na jejichž výzdobu jsme měli dostatek času. Na panely za sebe jsme vylepili naše materiály a na lavicích jsme nechali naše notebooky, vytištěné práce nebo věci k autíčku. Všichni jsme dostali reklamní materiály ČVUT a dvě Coca Coly.

Od 10.00 h do 12.00 h jsme byli k dispozici všem, které naše práce zaujaly. A že jich nebylo málo.  Zájemci měli spoustu otázek, diskutovali s námi, radili nám a dokázali naše projekty ocenit. Po skončení jsme se vydali na oběd do jídelny a poté zpět domů. Myslím, že bych mohla mluvit za všechny a tvrdit, že StreTech 2016 pro nás byl určitě přínosnou zkušeností.

 Eva Hůlová, O7