Knihovna oslavovala sté výročí narození Bohumila Hrabala

27. 3. 2014 | Ivana Janecká

200lojts2g_____2326565646

Dne 26. 3. 2014 proběhla další z akcí ve školní knihovně. Věnována byla 100. výročí narození Bohumila Hrabala, četly se úryvky z jeho nejznámějších literárních děl.  Akce se zúčastnila i naše paní ředitelka Z. Voráčková a paní prof. Košuličová. Paní ředitelka přinesla ukázat originál knihy Obsluhoval jsem anglického krále z roku 1971 a sama přečetla z této knihy ukázku studentům. Se stručným životopisem a obsahem děl Hrabala všechny seznámila paní knihovnice Ivana Janecká.

Martin Holeček (student z oktávy) opět nezklamal a předvedl famózní přednes úryvků z knih Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet, Městečko, kde se zastavil čas a Ostře sledované vlaky. Též pak Zuzka Formánková ze C4B přednesla ukázku z Ostře sledovaných vlaků, studentka Veronika Elznicová ze sexty četla úryvky ze sbírky Automat Svět a Lucka Duong z knihy Městečko, kde se zastavil čas. Na závěr proběhla diskuse se studenty o autorovi a jeho tvorbě.

Bylo to velice příjemně strávené odpoledne, myslím, že akce byla poučná i zábavná. Jen mě mrzí opět nízká návštěva z řad našich studentů. Doufám, že na příští akci se polepší a knihovnu navštíví ve větším počtu.

Mám prosbu ještě  ke studentům, kteří píší a skládají vlastní tvorbu tzv. do šuplíku. Mohli by se sami představit ostatním studentům v knihovně. Děkuji.

Ivana Janecká, 27.3.2014
Zdroj fotografie: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/


 


Fotogalerie


100. výročí narození
Bohumila Hrabala