Studenti prošli právním školením

7. 4. 2014 | Jana Elznicová

c7p0u1zc5t_____wcertif_denik-1024

Rozdáním Certifikátů účasti byla zakončena série tří přednášek Metropolitní univerzity v Praze týkajících se různých právních témat, kterým naslouchali studenti rakovnického gymnázia. Dokumenty gymnazistům rozdali vedoucí katedry právních disciplín a veřejné správy  a profesorka gymnázia Renata Rédlová.

Karel Klíma konkretizoval: „Témata přednášek si vybrali sami studenti. První blok se týkal práva na spravedlivý proces, druhý gamblerství a třetí právní úpravy týkající se návykových látek." A právě na základě třetí účasti na přednášce dostávají studenti certifikát, který mohou používat v budoucnu jako součást svého životopisu.

Aktivita se na rakovnickém gymnáziu uskutečnila poprvé. „Byla určena pro maturitní ročníky," upřesnila Renata Rédlová, která byla pověřena organizačními záležitostmi, které se týkaly těchto zajímavých a pro studenty přínosných přednášek.

Karel Klíma byl na rakovnickém gymnáziu se dvěma přednáškami: „Jedno z témat měl na starosti kolega," vysvětlil Klíma. „Dojem z rakovnických studentů si odvážím velice příznivý. Sešlo se zde pokaždé velice pozorné seskupení mladých lidí, které přednášená problematiku viditelně zajímala. Řada z nich byla dokonce připravena, neboť jsme na školu rozesílali obsahový scénář k jednotlivým tématům," pochválil rakovnické studenty Klíma.

„Studenti nemohou nikdy vědět, zda se jim někdy něco z témat, které se tu probírala, nebude v životě hodit. Byla to pro nás určitě přínosná setkání," zdůraznila Renata Rédlová.

A studenti? Ti se shodli: „Přednášky nám pomohly rozšířit si obzory v oblasti práva. Jsme za ně určitě rádi."

Profesor Karel Klíma na našem gymnáziu (na prostřední fotografii se starostou Rakovníka Zdeňkem Nejdlem). Foto: Jana Elznicová.

Článek napsaný pro Rakovnický deník byl převzat se svolením autorky Jany Elznicové. Děkujeme.
http://rakovnicky.denik.cz/zpravy_region/studenti-prosli-pravnim-skolenim-20140406.html

Celá fotogalerie ZDE