´Pokusná výprava´ na krajském kole Fyzikální olympiády

5. 5. 2014 | Mgr. Martina Voříšková

cdhwd9fazg_____einstein-4792460_1920

V pátek 25. 4. 2014 proběhlo na pražském Gymnáziu Christiana Dopplera krajské kolo Fyzikální olympiády v kategoriích D, C a B. Tentokrát bez našeho největšího "želízka v ohni", Petra Doležala, který měl bohužel v době konání olympiády jiný program. A tak jsme vyslali  do Prahy, dalo by se říci, pokusnou výpravu: Vojtu Pátka z kvinty, který se nikdy v předchozích letech olympiády nezúčastnil a Borka Požára z kvarty, který je o dva až tři roky mladší, než všichni ostatní soutěžící a spadá rokem studia do kategorie nižší!  Oba naši studenti, jediní zástupci okresu Rakovník v této krajské soutěži, bojovali v kategorii D určené studentům prvních ročníků středních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií.

Kategorie D je v krajském kole každoročně nejvíce obsazena, letos se jí zúčastnilo 39 soutěžících. O tom, že zadané úlohy nebyly snadné, svědčí fakt, že pouze třináct účastníků se může pyšnit titulem "Úspěšný řešitel krajského kola FO". K naší velké radosti jsou oba naši studenti mezi nimi ;) Vojta Pátek skončil na desátem místě a Borek Požár na místě osmém.

Oběma studentům blahopřejeme, děkujeme za pečlivou přípravu a následnou pěknou reprezentaci naší školy a přejeme hodně (nejen) fyzikálních úspěchů v letech příštích.