Pohár Josefa Masopusta

2. 12. 2013 | Mgr. Libor Šíma

80yl5dr8wt_____soccer-1473739_1920

Pohár Josefa Masopusta, který se uskutečnil 9.10 hraném 1x 35 min v krásném areálu Šamotka, odjel tým GZW bez několika opor (Pavel Bohatý, Tomáš Kovacz), ale měl ve svých řadách nadějné fotbalisty se zkušenostmi s ligou.

GZWR – SPŠ  0:0

Zápas začal mírnou převahou týmu GZW, vypracoval si slibnou šanci již v 5 minitě. Denis Vopat však promarnil vhodný moment k zakončení a vytlačil se ze střeleckého úhlu. Zápas byl v rukách hráčů GZW, jen se nedařilo dobře zakončit a rozvlnit síť. Trest mohl přijít ve 30 minutě kdy soupeř trefil břevno Krausovi branky. A tak se soupeři rozešli smírně.

GZWR – SOUL Písky 2:0

Trenér trochu pozměnil sestavu a tým se dostával více do zakončení. První šance přišla v 6 minutě, kterou Láďa Brabec svým důrazem ve velkém vápně proměnil v úvodní branku. 1:0. V 10min přišlo přísné vyloučení Petra Kýzla a GZW začalo hrát v 10, ale na hře to nebylo znát. Soupeře drželi na jeho polovině a nepustili ho do žádné šance. Šance si vytvořil Brabec, Hovorka, Osvald, ale až Michal Rohla proměnil svou šanci ve 30 min. 2:0.

Semifinále: GZWR – SzeŠ 3:0

Proti týmu z GZW se postavil velmi silný tým ze SZeŠ se zkušenými borci (Červený-SKR, Šika –Tatran). Zápas začal mírnou převahou SZeŠ, ale z první šance se prosadila GZW, kdy Láďa Brabec vstřelil první branku 1:0. GZW se usadilo na polovině soupeře a druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Klára Dubcová se asi z 30m opřela do balonu a svou tvrdou střelou zaskočila brankáře SZeŠ a ten lovil balón z branky 2:0. Kosmetickou úpravu na skóre v 35 minutě udělal Láďa Brabec 3:0.

Finále: GZWR – MOA 0:3

Finále mělo favorita v hráčích MOA, kteří i svou roli splnili. Do 10 minuty utkání byla hra vyrovnaná. Jelikož přišla chyba v rozehrávce, ujala se MOA vedení 0:1. Hráči domácího týmu nesložili zbraně, do třech vyložených šancí kdy míč procházel vápnem se dostali Brabec, Vopat, Rohla. Nedokázali však dostat míč za záda brankáře Peška. Tak na sebe nenechalo potrestání dlouho čekat. Po úniku Vrány se MOA  prosadila - 0:2. GZW vsadilo vše na útok a přišel další trest, třetí branku vsítila MOA - 0:3

Sestava:   Kraus – Zuska, Kýzl, Duchek, Kučera – Fiala, Hovorka, Dubcová, Osvald – Rohla, Brabec  

Hokejivě střídal: Grill, Nejdl, Vopat, Novotný