Celostátní kolo SOČ v Praze

24. 6. 2015 | Mgr. Ludmila Karolová

74lgexy0z2_____glb1iv2w7s-adsc03590_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Ve dnech 19. - 21. 6. 2015 se zúčastnilo pět našich studentů - Štěpán Holub, Doubravka Požárová, Jana Vydrová, Šimon Polan a Jakub Englický celostátního klání v odborné činnosti (SOČ).

V historii účasti Gymnázia Zikmunda Wintra v této prestižní soutěži byla naše letošní reprezentace jednou z nejpočetnějších a také jednou z nejúspěšnějších!  Naše nevelké gymnázium mělo na celostátní přehlídce největší zastoupení z celého Středočeského kraje! Na druhém místě za námi v počtu účastníků bylo dokonce i poděbradské Gymnázium Jiřího z Poděbrad (celkem tři práce na 5., 8. a 13. místě)!

Naši studenti se umístili (v pořadí výše uvedeném) na 6., 8., 10. a 12.místě v celostátním měřítku. Myslím, že tento výsledek je vynikající a že naši studenti o sobě a i naší škole dali zase vědět v pozitivním slova smyslu. Právě odbornost, znalosti v oborech, které chtějí mladí lidé dále studovat na vysokých školách, to je oblast, ve které bychom si rozhodně společně s našimi studenty přáli být úspěšní. A vypadá to, že jsme se vydali správným směrem.

(O celostátním kole pohledem soutěžící si můžete přečíst ZDE)

 


FOTOGALERIE

Celostátní přehlídka SOČ