Gymnazisti na Městském úřadě v Rakovníku

5. 12. 2013 | Mgr. Renata Rédlová, Jan Vožeh, O7

iqduknyoew_____main

Dne 21. 11. 2013 studenti třetích ročníků (O7 a C3B) navštívili Městský úřad v Rakovníku v rámci dne otevřených dveří.

Během prvních čtvrtečních vyučovacích hodin jsme nejprve navštívili budovu radnice na rakovnickém Husově náměstí, kde nás přivítala paní Eliška Holková, tajemnice úřadu, která nás seznámila se základními informacemi ohledně fungování města jakožto orgánu. Vysvětlila nám činnost městského zastupitelstva, rady města nebo způsob, jakým se do těchto orgánů volí noví členové. Potom nás již  paní Alida Štulajterová, mluvčí úřadu, která má na starosti styk s veřejností a médii, provedla po prostorách Městského úřadu v Rakovníku.

Nejprve jsme v přízemí radnice navštívili oddělení informatiky a podatelnu, kde jsme se dozvěděli informace o vnitřním fungování celého úřadu a proč je například problémem používat open-source řešení.

Dále jsme se podívali například do kanceláře odboru správy majetku nebo ekonomického odboru, kde nám byl podrobně vysvětlen systém financování zakázek nebo tvorby rozpočtu města.

Poté jsme se přesunuli do budovy MěÚ v ulici Na Sekyře, kde jsme se seznámili se základními informacemi ohledně vydávání cestovních pasů, občanských průkazů a na odboru životního prostředí nás čekala kratší přednáška ohledně fauny a flóry v Rakovníku a jeho okolí. Na mapě jsme si mohli prohlédnout jednotlivá významná území a také hranice CHKO Křivoklátsko. Zde pro nás byla také připravena poznávačka ptactva na Rakovnicku.

Všechny informace byly zajímavé a hlavně praktické pro náš život. Děkujeme za pozvání.

Jan Vožeh, O7