Studenti čtou a píší noviny: A to jsem chtěla. Trochu vás pošimrat.

19. 1. 2014 | Mgr. Antonín Mrvík, Markéta Korcinová,C4B

sdprvspk0w_____studenti

Téma: Hudba v životě lidí

Hudba, no řekněte, není to nevyčerpatelné téma? Hudba jako koření života pro každého. Jako předmět inspirace a odreagování, který umocní pocit volnosti. Hudba nás na cestě životem provází všechny, je jen rozdíl, v jaké formě.

Každý se hudbou, kterou poslouchá, v podstatě představuje, stejně jako národy ve svých státních hymnách. Tak například Francie a její La Marseillaise, píseň revolučních hnutí. Nebo my, Češi. Patříme mezi ty, kteří vždy milovali svoji zemi a opěvovali ji. Projevuje se to v naší hymně, která o nás leccos vypovídá. Stejně tak lidé s duší rebela si raději poslechnou divoký punk, zatímco něžné květinky si radši pustí pomalé, zamilované písně.

Myslím si, že na to, jakou posloucháme hudbu, má i vliv naše momentální nálada. Těžko si pustím taneční muziku, když mi bude smutno. Ale nemusím být jen nečinný posluchač, stejně tak se mi líbí ten pocit, když si mohu sednout za klavír a zahrát melodii, která mě v tu chvíli něčím osloví.

Kdyby nebyla hudba, byl by svět najednou tišší a nudnější. Bez hudby už bych nedokázala žít, přinejmenším by mi hodně chyběla. Přišla bych tím o povzbuzení a inspiraci, kterou mi dodává. Souhlasím, že každý z nás to má jinak. A to jsem chtěla. Trochu vás pošimrat, abyste si řekli: Jak to vnímám já jako člověk?

Markéta Korcinová,C4B
http://stredocesky.blog.idnes.cz/c/337027/Gymnazium-Zikmunda-Wintra-Rakovnik-Marketa-Korcinova.html